Hus Skuggväv

Gästfrihet, Elegans, Lönndom


Hemligheterna hopar sig likt den tunga rökelsedoften i Hus Skuggvävs silkesbeklädda salar. Med kodnamn och dold organisationsstruktur spinner husets medlemmar en väv av informanter, lyxvaror och utpressning. Ingen överträffar deras luxuösa gästfrihet. Kända för sin välgörenhet gentemot så väl de konstnärligt sinnade som de utan sociala skyddsnät går deras arbete alltid civilisationens tjänst. Deras metoder må vara ljusskygga, men deras mål är alltid rikets kultivering.

Det viktiga – som du ska ha läst

Gästfrihet

“Hos oss är var gäst en konung.”

Hos Skuggväv kan en gäst avnjuta det skönaste mottagande i riket. Husets agenter visar alltid upp den yttersta artighet. Det är av största vikt att uppvisa husets ypperliga kultivering för de utomstående. Husets agenter är inte bara simpla hantlangare, de är husets ambassadörer och förväntas uppträda som det.

Elegans

“Människans historia tronar stadigt uppåt, och där på toppen är vi.”

Det högsta goda i Skuggvävs agenters mening är civiliseringen av det vilda. Att avnjuta de mest förfinade kulturella uttryck, att sätta sig in i de djupaste filosofiska resonemangen, att upprätta de mest kultiverade institutionerna, det är målet med civilisationen. Likaså anser huset att kultur inte kan uppskattas av vem som helst. Det kräver en viss färdighet för att förstå skönhet.

Lönndom

“En hemlighet en gång avslöjad kan aldrig återtas.”

Skuggvävs agenter rör sig med kodnamn och skriver sina meddelanden med chiffer. Man vet aldrig vem som lyssnar. Inte heller vet någon vem husets ledare är, även om teorierna är många. Utöver praktiskt användbara hemligheter samlar huset även på sig exklusiv kultur som endast är tillgänglig för husets agenter, eller de som anses tillräckligt kultiverade för att uppskatta dess skönhet.

Vad behöver jag förbereda?

  • Hitta på ett kodnamn, gärna något relaterat till husets ideal.
  • Sätt dig in i hur Skuggvävs chiffernycklar fungerar. Du kommer att få tillgång till när du anmält dig.
  • Kom på vilken konstform din roll håller högst.

Fördjupning – som du kan läsa om du vill

Bakgrund

Hus skuggväv sägs ha uppstått ur ett ockult sällskap i den lothiska rikshalvan nära den förbjudna skogen norr om riket. Det talas om att när sällskapets ordförande dog lämnade hen efter sig en hord av rikedomar och hemligheter som skulle överlämnas till den som kunde lösa mysteriet med hens egen död.

Vissa säger att flera av sällskapets medlemmar löste mysteriet samtidigt och i goda vänners lag beslutade sig att gemensamt starta huset. Andra säger att gåtan ännu är olöst och att det endast var igenom en serie juridiska kryphål som ett hus utan ledare kunde grundas med den dödes rikedomar. Sedan finns det de som hävdar, i dämpade viskningar, att ledaren aldrig dog.

Medlemmar

Hus Skuggvävs agenter är mestadels en blandning av lothisk adel med dragningar åt det ockulta och woader som kommit att uppskatta civilisationens frukter. Att uppgå i Skuggväven sägs kräva lösandet av en serie gåtor och mysterier, inkluderande mönster i kända konstverk, avkodandet av uråldriga dokument och till och med inbrott i husets egna lokaler.

Väl intagna antar husets agenter kodnamn och andra metoder för att dölja sin identitet som medlem i huset.

Struktur

Hur huset Skuggväv egentligen styrs är en väl bevarad hemlighet. Meddelanden kommer in till husets medlemmar med dolda innebörder. Kanske är husets ledare mitt ibland dem? Kanske är de långt borta i något dolt hörn av världen? Ovetskapen har gett upphov till absurda rykten som att en enorm spindel i den förbjudna skogen ska dra i husets trådar. Självfallet ett helt grundlöst förtal enligt Skuggvävs agenter.

Vad är det goda?

Hus Skuggväv lägger vikt på civilisation och kultur. Deras målsättning är att främja utvecklingen av det kultiverade hos människan. Det fina i livet, konst, juridik. De står för motsatsen till barbari, naturens lag och att förvanska de intellektets och passionens gåvor som människan är benådad med. Detta nobla mål, att klä vilden i siden, kan uppnås genom att lyfta upp gemene man från rännstenen (särskilt de med potential för elegans) eller genom att stödja de som redan strävar efter att kultivera det mundana. Soppkök och sjukstugor är inte riktigt Hus Skuggvävs stil. De skulle snarare köpa ett fattigt konstnärskollektivs verk för hutlösa priser eller starta skolor för begåvade i slummen.

Ockultism

De privilegierade som bjudits in till hus Skuggvävs seanser kan vittna om en unik och nervkittlande upplevelse. Bakom låsta dörrar sägs det att medium förenar woadiska shamantraditioner med de lothiska astrologiska och alkemiska principerna. Hur mycket som bara är stämningsfulla uppträdanden och hur mycket som är på riktigt är inte ens de som deltagit säkra på. Frågar man husets agenter får man endast underfundiga leenden till svar.