Roll och anmälan

Anmälans tre steg

 1. Välj en roll
 2. Fyll i anmälningsformuläret och klicka på “Skicka”
 3. Betala deltagaravgiften

Att välja en roll

Vilken roll du väljer avgör vilket lajv du får. Din roll ska både passas in någonstans i ett följe, och gestaltas på samma sätt som en teaterskådespelare gestaltar sin scenroll.

En roll till ett lajv kan man hitta på fort och enkelt eller lägga ner hur mycket tid som helst på! Är detta ditt första lajv rekommenderar vi att du först mailar oss arr på lohelien@gmail.com och diskuterar vad du kan spela, så att vi kan hjälpa dig hitta något som passar. Annars kan du läsa på själv och anmäla dig komplett direkt, det går alltid att justera allting i efterskott också.

Du behöver välja några grupptillhörigheter när du väljer din roll: följe, härkomst och yrke. Det följe du ingår i är bland det viktigaste för din roll under lajvet, det formar din vardag på lajvet och den roll du väljer bör passa in i följet så att det blir precis så spännande eller fantastiskt som du tänkt dig på lajvet. Härkomsten är rollens ursprungskultur, och yrket kommer att forma mycket av vad rollen faktiskt har som uppgift under lajvet. Det finns sammanfattad info här, och sedan längre info om följen, yrken och härkomster!

Du bör givetvis hitta på en massa om rollens personlighet också. En lajvroll är ju som en människa: Karaktärsdrag, styrkor, svagheter, begär, laster, bakgrundshistoria och mycket annat. Hitta på så mycket eller lite du vill – Ju mer, desto bättre inlevelse på lajvet.

Anmälningsformuläret

Finns på denna länk, eller fyll i  nedan (det är samma formulär):

Betalning

För att delta i lajvet måste du:

 1. Betala anmälningsavgiften till Eterna 10.
 2. Vara medlem i SLI för år 2018.

Varför vi vill att du är medlem av SLI för att delta beror dels på försäkringsskäl under själva lajvet, och dels på att möjligheten att arrangera Eterna-lajv i framtiden beror på att moderföreningen SLI fungerar.

Anmälningsavgiften

  • Kostnaden för lajvet är 250 kr.
  • Är du rik och dessutom extra snäll och god på alla sätt och vis? Vill du då dessutom sponsra SLI:s lajvområde har vi en extremt frivillig extra-avgift på 100 kr till.
  • För barn till och med 12 år är den 125 kr.
  • För barn till och med 6 år är det gratis.
  • Vill du hjälpa till i värdshuset och med andra praktiska saker kan du få rabatt på hela eller delar utav avgiften – Hör av dig till arr!
  • Musikanter som åtar sig att inlajv spela musik (förutom att lajva) en betydande del av lajvets kvällar kan gå gratis

Är du under 15 behöver du ha en ansvarig vuxen (18+) med dig på lajvet (fadder).

Anmälningsavgiften betalas via bankgiro. Du ska inte betala anmälningsavgiften för SLI och Eterna X i en och samma betalning.

  • SLI:s bankgironummer är 5037-4636
  • Märk din betalning med DITT NAMN samt att det är Eterna X det gäller! Omärkta betalningar går oavkortat till att stödja hemlösa shaoler i Rimalion.
  • Om du betalar för flera personer på en gång måste alla namn som du betalar för skrivas ut direkt

Din anmälan är giltig först när du har betalat. Då vet vi att du kommer på lajvet och kan börja skriva på din intrig!

Notera att du INTE ska betala både anmälningsavgiften och medlemsavgift till SLI på en och samma gång.

Medlemskap i SLI

Anmäl ditt medlemskap för år 2018 på https://ebas.sverok.se/signups/index/2363

  • Är du över 25 år är medlemsavgiften 100 kr.
  • Är du 25 år eller yngre är medlemsavgiften 50 kr.

Medlemsavgiften kan betalas antingen via bankgiro eller via swish.

  • Bankgironumret är 5037-4636.
  • Swishnumret är 123 449 36 56.

Märk betalningen med ditt namn, exempelvis “Baltzar Veritem” (obs: Detta är INTE ditt namn på riktigt!! >:-|  ).

Påminnelse: Du kan INTE betala både anmälningsavgiften och medlemsavgift till SLI på en och samma gång. Det är inte vårt fel utan onda byråkrater som bestämt så, en dag ska vi göra uppror, men idag är inte den dagen.